Параграф22 Daily

Общество и политика

Тарашуваха за дрога нощни клубове в София, Бургас, Пловдив и Варна

Вътрешното министерство активизира в последните дни дейността си срещу наркоразпространението. Според данни на МВР през изминалото денонощие са били проверени 13 нощни клуба в столицата и заведения в три областни града в рамките на специализирана операция срещу разпространението на дрога.

Акцията е протекла в нощта на 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна. Операцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор "Наркотици" на Главна дирекция "Национална полиция".

В хода на специализираната операция са проверени 13 питейни заведения, нощни и увеселителни клубове, за които е придобита информация, че в тях се употребяват и/или разпространяват наркотични вещества. В района на заведенията е предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 човека. За 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент. Задържани са общо 14 човека, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване.  Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 - по ЗМВР и 4 - констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във