Параграф22 Daily

Общество и политика

Тези които искат оставката ми, са отговорни за случилото се

Служителите на МВР в страната почетоха паметта на убития край Елхово полицай Петър Бъчваров. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев награди посмъртно полицая, убит при престрелка край село Голям Дервент, Елхово. 

"За съжалени изпратихме в последния му път един достоен наш служител, който изпълни дълга си. Извършителите са заловени. Работи се интензивно с тях от турска страна и имам уверението, че разследването е напреднало", заяви министърът. "Не мога да се съглася с критиките към ръководството на МВР. Аз намерих "Гранична полиция" в изключително тежко положение, похарчихме огромен ресурс. През последните години никой вътрешен министър не е стоял толкова близо до служителите си, за да бъдат решени техните проблеми", коментира той. 

Той разкри, че задържаните за убийството на полицай Бъчваров са турски граждани и в голяма степен е ясно какво точно са направили и какви са били мотивите им.  Според Демерджиев има възможност за екстрадация на задържаните, но тя зависи от турските власти.

Демерджиев коментира и поисканата му от ГЕРБ и БСП оставка. "Доколкото знам една политическа партия е поискал оставката ми. Бих подал оставка, ако я поиска президентът или българските граждани. До момента такива искания не съм получил. Хората, които искат оставката ми в най-голяма степен са отговорни за ситуацията, с която аз се боря от първия ден, в който съм министър на вътрешните работи".

Facebook logo
Бъдете с нас и във