Параграф22 Daily

Общество и политика

Убиецът от Славяново се оказа изпечен рецидивист

Заподозреният в убийство на 61-годишна жена в Славяново е с множество криминални регистрации, включително присъда за убийство, стана ясно днес от брифинг на директора на ОДМВР - Търговище ст. комисар Мариян Михайлов и ръководителя на Окръжна прокуратура - Търговище - Диляна Стоянова.

Те разкриха подробности от случая. На 12 октомври около 8 часа е получен сигнал в РУ Попово за намерен труп на самотно живееща жена, с видими следи от насилие. Сформирана е група, която установява, че сигналът е действителен. След издирване, на следващия ден е получена информация за евентуален извършител, който на 13 октомври е задържан. Той е криминално проявен - съден вече за убийство, има 8 присъди за кражби и средна телесна повреда.

През 90-те той е съден за убийство, с присъда от 16 години. Последната присъда е за средна телесна повреда. Това е са утежняващи обстоятелства. Съдимостта на обвинения винаги носи повече тежест, посочи наблюдаващият прокурор.

Вече е с повдигнато обвинение, заяви прокурор Диляна Стоянова. Според нея, доказателствата сочат за грабеж и убийство. Предвижда се по НК доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна и затвор от 15 до 20 години. Продължават разпитите, той е започнал да прави самопризнания, заяви наблюдаващият прокурор.

Направена е ДНК експертиза в дома на обвиняемия. Грабежът е на крупна сума - за 15 хиляди. Жертвата и извършителят са се познавали много добре, разкри Стоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във