Параграф22 Daily

Общество и политика

Убийството на граничния полицай е дело на каналджии

Служебният военен министър Димитър Стоянов коментира, че убийството на граничния полицаи край Елхово е криминален случай, свързан с каналджии. Стоянов посочи, че мигрантският поток е засилен и мигрантите от своя страна проявят изобретателност, като не минават през едно и също място. „Това е една случайност, която се е случила, но още от сутринта съм разпоредил да се вземат допълнителни мерки за военнослужещите по границата“, коментира военният министър.

Според него обаче мерките трябва да бъдат съобразени със съответната страна. Военният министър допълни, че разположението на камерите също не е достатъчно, но много по-сериозно трябва да се погледне на самото съоръжение на границата с Турция. „Ние се справяме с охраната на границата, но за съжаление се справихме с цената на човешкия живот“, категоричен бе Димитър Стоянов. Оградата на границата не трябва да бъде телена, служебният военен министър. 

Неговата информация е, че военнослужещият, който е бил на границата с Турция, не се е оттеглил, а бил в разположението на неговата войскова част. Няма информация да е бил наранен и дали има някакви последствия за здравословното му състояние, добави Стоянов, който очаква брифинга на Демерджиев и след това ще посети турската граница. Той не знае дали военнослужещият е отвърнал на стрелбата на границата, като ще иска да разговаря с него.

Около 200 военни има на границата с Турция. 

 

За оказването на военна и военно-техническа помощ на Украйна, Димитър Стоянов е против даването на тежко въоръжение на Украйна, защото българската армия има нужда от такова въоръжение. Отговорността какво ще бъде отделено от българската армия, е на началника на отбраната и на министъра на отбраната, а не на говорителите по телевизиите. Ако недай си боже при военен конфликт, който да засегне и България, те ще са първите, които ще коментират как началникът на отбраната и министърът на отбраната не са си свършили работата, отбеляза Стоянов.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/crime/voennijat-ministyr-ubijstvoto-na-granichnija-policai-e-kriminalen-sluchaj-svyrzan-s-kanaldjii-news_1839225.html © Actualno.com

Facebook logo
Бъдете с нас и във