Параграф22 Daily

Общество и политика

Вкараха украинец в ареста, шофирал пиян като кирка

Украински гражданин е с наложена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ за шофиране с 3,28 промила алкохол на път Е-79, съобщиха от Апелативна прокуратура - София.

Днес Видинският районен съд е уважил искането на Районна прокуратура – Видин за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо гражданина на Украйна А.Б., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Около 13.20 ч. на 4 ноември т.г. 43-годишният А.Б. управлявал товарна композиция от влекач с полуремарке по международен път Е-79. При извършена проверка по надлежния ред било установено, че водачът се намира под влияние на алкохол. Техническо средство отчело наличие на 3,28 промила. 

По случая е било образувано досъдебно производство за управление на превозно средство сред употреба на алкохол. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Видин украинският гражданин А.Б. е бил задържан за срок до 72 часа.

В съдебно заседание съдът е приел доводите на прокуратурата за обосновано предположение за извършеното от обвиняемия престъпно деяние. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление, уточняват от прокуратурата. Определението на съда за взетата мярка за неотклонение спрямо А.Б. подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Видин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във