Параграф22 Daily

Общество и политика

Връщат ли се порочните практики в МВР

"Някой иска да върне стари схеми в МВР", коментира бившият началник на столичния КАТ Тенчо Тенев, намеквайки, че става дума за заместник-министър в служебния кабинет. Той описа като доста "интересно" протичането на самото си отстраняване от длъжността началник на столичния КАТ.

Малко след като е дошъл новият заместник-министър, чието име той не посочи, му било разпоредено да излезе в платен отпуск до пенсионирането си.

В действителност в началото на август премиерът Гълъб Донев назначи трима заместник-министри в Министерството на вътрешните работи - Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов. Тримата се завърнаха на постовете си, на които бяха в последния служебен кабинет на президента Румен Радев, действал от май 2021 г. до декември 2021 година. 

"От момента, в който ме пенсионираха, на следващия ден върнаха началника на „Регистрация”, който беше в дългосрочен болничен. Този, под чието ръководство имаше регистрации на товарни автомобили като специални. Сега същият пак е началник. Вие си направете изводите какво се случва”, каза още Тенев.

По думите на Тенев нещата отново се нареждат "по стария начин”. Той сподели още, че "нещата, които разбихме и се опитахме да изкараме докрай, някои хора си получиха наказанието, но уволниха редови служители, които са изпълнявали устни разпореждания. Най-вероятно някой иска да върне схемата”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във