Параграф22 Daily

Общество и политика

Закриването на спецправосъдието е показен разстрел, заяви обвинител №1

Главният прокурор Иван Гешев отново коментира, че липсват законови промени във връзка с войната по пътищата. Прокуратурата ще направи всичко възможно, въпреки усещането за разпад на държавността, да има справедливост, заяви Гешев на среща с представители на местната власт от Велико Търново и региона.

"Ако ние не променим мисленето си, ще продължим да живеем по същия начин. И внуците ни ще живеят по същия начин. Някой трябва да чуе хората. Безобразие е най-малкото, което може да се каже за войната по пътищата", коментира главният прокурор. 

"Нали искат съдебна реформа, дай да кажем какви са проблемите, какви са им идеите, нека гражданите чуят. Ама ги е страх, защото нямат аргументи", посочи още Гешев. Той обясни отказа на част от парламентарните групи да се срещнат с ръководството на прокуратурата с това, че ги е страх.

В рамките на срещата Гешев отговори и на редица въпроси, свързани с правомощията на прокуратурата по контрол на законосъобразността на актовете на общинските съвети, както и за последиците от закриването на органите на специализираното правосъдие. „От закриването на Специализираната прокуратура и съд пострада държавата. Това бе показен разстрел на едни работещи институции“, подчерта Гешев. Според него от началото на годината в страната са разкрити едва 2-3 групи, занимаващи се с разпространение на наркотици, докато по време на активната работа на спецпрокуратурата, разкриваемостта е била по 3-4 групи на месец. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във