Параграф22 Daily

Позиции

И този път международното положение се оказа невинно! *

S 250 b21fd8f2 6eec 4ea8 b5ff dd300d3385f2

Васко Начев

След като шефът на "Булгартрансгаз" за втори път в прав текст заяви тази сутрин по БТВ (във вторник, 8 февруари - бел. ред.), че има трасе по което може цялото количество азерски газ да бъде внасяно у нас и зависи само и единствено от това, какъв договор за доставка са сключили от "Булгаргаз", възникват няколко въпроса:

1. Ще имат ли доблестта всички тези да се извинят, (включително Николай Павлов) за твърденията си, че липсата на интерконектора с Гърция е единствената причина да не се внася цялото количество азерски газ?

Да се извинят, че в продължение на много месеци подвеждаха българските институции и общественост!

2. Дали Николай Павлов ще има смелостта да каже все пак, защо управляваната от него компания- Булгаргаз е сключила този допълнителен анекс за отказ цялото количество да бъде доставяно у нас? Под нечие чуждо давление ли го е направил, или толкова си може?

3. Да ни каже той (Н. Павлов), как точно ще се случи това с посредниците при сключване на следващ дългосрочен договор с "Газпром" ("Газекспорт") за доставка на природен газ у нас? Дали такова включване не зависи най- вече от самия доставчик, а не от това, какво допуска Николай Павлов?

PS. От Руменовците нищо не се изисква. Там нещата са ясни...

__________

* Текстът е публикуван във Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във