Параграф22 Daily

Позиции

Разследването на "среднощния убиец" е напът да катастрофира в съда

Неволни или неслучайни пропуски минират бъдещия процес срещу Георги Семерджиев

Подозрението, че в крайна сметка от процеса срещу джигита Георги Семерджиев няма да излезе нищо, започна да се потвърждава. Неистовото обществено желание за справедливо наказание бавно се срива, след като още в началото на воденото от Националната следствена служба разследване взе да се пропуква.

Въпросът е дали предстоящият съдебен процес няма да се окаже повод за тържество на ювелирната юридическа практика, наделяла за пореден път над очевидните за всички гафове на разследващите, които пък са притиснати от общественото възмущение и времето? Оформя се и още един важен въпрос - възможно ли е преднамерено компрометиране на доказателства, тиражирани вече в публичното пространство като важни и предопределящи бъдещия изход на съдебното дирене...

Сигнал за очакваното поредно съдебно фиаско подхвърли видният адвокат Людмил Рангелов. Според него има смущаващи неща от гледна точна на разследването, както и бързината, с която са се извършили процесуално-следствените действия относно катастрофата на бул. „Черни връх“. Адвокат Рангелов смята, че след като не е била взета кръв на Георги Семерджиев в рамките на продължителен период, възникват основания за възражения на защитата. „Първо дали ще се установи наличието на алкохол и кога въобще е употребявано – преди или след катастрофата. Друго обстоятелство, което ме смущава са откритите наркотици при втория оглед на автомобила, тъй като той е бил на място, което предпоставя достъп на различни лица. Това отваря възможност за оспорване дали намереното количество наркотици са на Семерджиев или са подхвърлени след катастрофата“, изясни адвокатът.

Според него някои от доказателствата могат да бъдат поставени под съмнение и това ще влияе за присъдата на Семерджиев.  Освен това делото може да продължи с години, защото трябва да се направи сложна експертиза за взаимодействието между отделните участници с таксито, асансьора, колата му и прочие.

Не без значение за бъдещото развитие на делото е фактът, че Семерджиев се е радвал на изключително спокойствие и сигурност въпреки множеството извършени от него нарушения. „Такъв човек, като Семерджиев, не може толкова време, с подобно поведение да остава безнаказан. Няма друго обяснение, освен това, че е бил прикриван, защото са му били спестявани всякакви усложнения със закона, който той системно е нарушавал“, посочи и Рангелов.

Забележките на адвокат Рангелов със сигурност ще бъдат чути и възприети от защитата на Семерджиев. Подобна защитна теза, изградена върху пропуски - неволни или не съвсем - от страна на разследващите от прокуратурата, със сигурност ще преобърне развоя на бъдещия процес. Както впрочем и крехката ни надежда за справедливост...

Facebook logo
Бъдете с нас и във